Skip to content

Blokverwarming adviesrapport: de mogelijkheden in kaart gebracht voor kostenbesparing door blokverwarming te vervangen

Een groot aantal gebouwen in Nederland zijn voorzien van een zogenaamde blokverwarming. Deze blokverwarming verzorgt op een centraal punt de verwarming van de appartementen of flat en algemene ruimten. Vaak wordt hier ook de verwarming van het tapwater verzorgd.

Blokverwarming nadelen

Doordat de meeste van deze installaties volledig op gas draaien betekent dit een aanzienlijke kostenpost voor de appartementseigenaren. Ook is er bij blokverwarming sprake van leiding verlies, wat een vrij groot deel van de energiekosten kan beslaan wanneer de leidingen leidingen niet goed zijn geïsoleerd. Ook een storing in het systeem zal leiden tot een collectief verlies van de verwarming in de appartementen.

Blokverwarming: van kostenpost naar kostenbesparing

Hoe kan je deze kostenpost veranderen in een kostenbesparing? En hoe kom je als VvE van het aardgas af?

Om antwoord te krijgen op deze vragen, stellen onze specialisten stellen een blokverwarming adviesrapport op. Hierin brengen ze verschillende mogelijkheden in kaart, zoals:

  • Warmtepomp appartementencomplex: wat als er een hybride warmtepomp systeem wordt geplaatst?
  • Kostenbesparing: welke voordelen heeft dit op het energieverbruik?
  • Houdbaarheid huidige situatie: hoe staat de huidige installatie en leidingsysteem ervoor?

Op deze manier krijgt u een goed beeld van de huidige situatie en de verschillende mogelijkheden tot duurzamere verwarmingstechnieken. Zo bespaart u aardgas en worden kosten bespaard.

Contact

Heeft u een vraag over het Blokverwarming Adviesrapport of wilt u deze aanvragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.