Skip to content

Brandveiligheid QuickScan: voldoet uw pand aan de wettelijke normen rondom brandveiligheid?

De gevolgen van het uitbreken van brand zijn ingrijpend, helemaal in een appartementencomplex. En helaas komt dit gemiddeld nog bijna dagelijks voor in Nederland. Het gaat hierbij niet alleen om oudere gebouwen, ook jongere panden voldoen vaak niet volledig aan de basiseisen van brandveiligheid. Het is dan ook uitermate belangrijk om te laten controleren hoe het gesteld is met de brandveiligheid van uw gebouw.
Rookmelder plafond

Het belang van een Brandveiligheid QuickScan

Om de brandveiligheid van uw gebouw te beoordelen, is de Brandveiligheid QuickScan een snelle en eenvoudige oplossing. Met onze QuickScan krijgt u inzicht in de brandveiligheid van uw gebouw en kunt u eventuele risico’s snel identificeren en aanpakken.

Ook wanneer u al over een certificaat brandveiligheid beschikt, is het opnieuw bekijken van de situatie soms verstandig. Wellicht is de focus op de brandveiligheid verslapt en voldoet uw eerder goedgekeurde pand niet meer aan de normen waaraan het dient te voldoen. Denk aan bekabeling die uit het zicht is weggewerkt, of een vluchtroute die niet meer goed bereikbaar is.

Hoe gaat een Brandveiligheid QuickScan in zijn werk?

Onze QuickScan omvat een grondige inspectie van de brandbeveiligingssystemen en -voorzieningen in uw gebouw, waaronder brandalarmsystemen, brandblusmiddelen, noodverlichting en brand scheidingsconstructies. Uiteraard volledig conform wettelijke eisen brandveiligheid.

Rapport met beoordelingen en aanbevelingen brandveiligheid

Na de inspectie ontvangt u een rapport met een beoordeling van de brandveiligheid en aanbevelingen voor verbetering. Indien gewenst helpen we ook bij het kiezen van een partij die de eventuele verbeteringen voor u kan uitvoeren.

Is een certificaat brandveiligheid verplicht?

In veel gevallen bent u als eigenaar volgens de wet verplicht om een certificaat brandveiligheid aan te vragen volgens de wettelijke eisen brandveiligheid en bouwbesluit brandveiligheid.

Contact

Heeft u een vraag over de Brandveiligheid QuickScan of wilt u deze aanvragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.