Skip to content

Zonnepanelen advies om energiekosten te besparen en te verduurzamen

Zonnepanelen op appartementencomplex? Als eigenaar van een gebouw is het overwegen van de installatie van zonnepanelen een slimme manier om energiekosten te besparen en uw gebouw te verduurzamen. We onderzoeken voor u de mogelijkheden om zonnepanelen op het dak te leggen, begeleiden het besluitvormingsproces en helpen bij het kiezen van de meest geschikte leverancier.
Zonnepanelen advies

Zonnepanelen advies in 5 stappen

GreenLeap brengt in 5 stappen een onafhankelijk advies zonnepanelen uit op basis waarvan u een weloverwogen keuze kunt maken.

Stap 1. Het bepalen van het geschikte type installatie

We geven onafhankelijk zonnepanelen advies en kijken kritisch naar welk type installatie geschikt is voor uw gebouw en inventariseren hiervoor hoeveel energie uw gebouw nodig heeft. Ook kijken we of bijvoorbeeld of enkel het dak kan worden gebruikt voor de opwekking voor de collectieve installaties, of dat zonne-energie opwekken voor de appartementen ook een mogelijkheid is.

Stap 2: Het kiezen van de juiste locatie

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een appartementencomplex, moeten deze worden geïnstalleerd op een locatie waar ze directe zonlicht krijgen. We overwegen hierbij ook factoren zoals schaduw, weersomstandigheden en belemmeringen voor het uitzicht van de zonnepanelen.

Stap 3: Het in kaart brengen van de kosten en financiering

Zonnepanelen op een appartementencomplex kunnen een aanzienlijke investering zijn, dus het is belangrijk om de totale kosten van de installatie, inclusief het aanschaffen van het systeem, de installatie en eventuele vergunningen, te overwegen. We brengen dit volledig voor u in kaart inclusief de besparing in energiekosten na plaatsing. Ook adviseren we u over de mogelijkheden van financiering.

Stap 4: Het creëren van voldoende draagvlak onder de appartementseigenaren

Op basis van alle informatie stellen we een samenvattend adviesrapport op. Met dit rapport krijgen de leden van de VvE zich inzicht in de financiële gezondheid, bouwkundige staat en mogelijkheden van verduurzaming voor het gebouw en de VvE.

Stap 5: Bespreking van het zonnepanelen adviesrapport met het bestuur

Nadat het volledige onafhankelijke zonnepanelen adviesrapport is opgesteld, bespreken we dit met het bestuur waarna we verdere afspraken kunnen maken voor het vervolg.

Contact

Heeft u een vraag over het zonnepanelen advies of wilt u deze aanvragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.