Skip to content

Energie prestatie adviesrapport voor de verduurzaming van uw vastgoed

Energie prestatie advies (EPA advies) woningen

Het energie prestatie advies – woningen (EPA-W) is een rapport voor de verduurzaming van het gebouw. Hierin worden verschillende mogelijkheden voor het verduurzamen van het appartementencomplex berekend. Op basis van dit rapport valt te zien hoeveel energie bespaard kan worden per type maatregel en wat bijvoorbeeld een pakket aan maatregelen kan betekenen voor de energieprestatie van het gebouw.
Energie prestatie advies geven

Is het Energie prestatie advies verplicht?

Ja, het energie prestatie adviesrapport is een verplicht document voor het aangaan van een financiering bij het Nationaal Warmtefonds van de overheid. Er wordt subsidie verstrekt voor het laten opstellen van dit rapport.

Energie prestatie adviesrapport als basis voor verduurzaming

Het energie prestatie advies geeft een goed beeld van de mogelijkheden om het gebouw energiezuiniger te maken en dient dus als basis voor verduurzaming. Het EPA-W is een theoretisch rapport, wat inhoudt dat de genoemde bedragen per maatregel de gemiddelde prijzen zijn die gelden voor producten zoals beglazing of dakisolatie.

Het energie prestatie advies in 4 stappen

Stap 1.

Opname op locatie van alle benodigde bouwkundige en installatietechnische gegevens

Stap 2.

Opstellen energieprestatie berekening

Stap 3.

Berekenen van energie index

Stap 4.

Doorrekenen van maatregelen en opstellen maatwerkadvies

Aanvullende procesbegeleiding

In het rapport wordt geen rekening gehouden met eventuele vergunningen en andere bijkomende kosten. Daarom adviseren wij ook in begeleiding bij het proces van onderzoek naar verduurzamen.

Contact

Heeft u een vraag over het Energie prestatie advies of wilt u deze aanvragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.