Skip to content

Begeleiding op maat bij het verduurzamingsproces van uw vastgoed

Het verduurzamingsproces kan erg ingewikkeld zijn voor de VvE. Vanaf het eerste idee om één of meerdere verduurzamende aanpassingen aan het gebouw toe te passen tot het daadwerkelijke beslissen met de leden. Er zijn veel vragen waar men een antwoord op dient te krijgen, zoals:

  • Welk soort product is het beste voor de betreffende situatie?
  • Hoe kunnen we de verduurzaming financieren?
  • Hoe creëren we draagkracht voor dit idee?

Hoe ambitieuzer de sprong naar een duurzaam gebouw is, hoe lastiger de opgave. En hebben de bestuursleden of beheerders wel tijd voor grondig onderzoek en begeleiding?

Waarom kiezen voor procesbegeleiding?

Procesbegeleiding ontzorgt het bestuur en/of beheerorganisatie en bespaart u veel tijd in vergelijking met wanneer u dit proces zelf zou doorlopen. Green Leap is gespecialiseerd in procesbegeleiding bij verduurzaming en kan de antwoorden op alle bovenstaande vragen voor u in kaart brengen. Wij helpen u misstappen te voorkomen en tijd te besparen door u in één keer op de juiste route te begeleiden.

Door een groot netwerk aan gespecialiseerde bedrijven kan Green Leap een volledige procesbegeleiding aanbieden met alle benodigde rapportages om een succesvol onderzoek en advies te kunnen verzorgen.

De vier fases van het proces

Fase 1. VvE QuickScan

Met de VvE QuickScan geven we u inzicht in de staat van het onderhoud, duurzaamheid en toekomstbestendigheid van het pand, zonder dat hiervoor een grote investering nodig is aan kostbare onderzoeken zoals een maatwerk energieadvies of een NEN-conditiemeting. Bovendien geeft de QuickScan handvatten om in een ALV duurzaam onderhoud of duurzaam renoveren van het gebouw bespreekbaar te maken

Fase 2: Duurzaam Renovatieadvies (DRA)

Op basis van de resultaten van de VwE QuickScan werken we verschillende mogelijkheden voor u uit in een Duurzaam Renovatieadvies. We stellen een Energieprestatie adviesrapport en indien gewenst ook een Meerjaren Onderhoudsplan. Deze rapportages vormen samen met bureauonderzoek en de eigenaren enquête de basis voor het Duurzaam Renovatieadvies. Zo heeft u volledig inzicht in de investeringen en besparingen voor de komende jaren en kunt u een weloverwogen richting kiezen. Ook stellen we een overzichtelijk rapport op voor de leden.

Fase 3: Haalbaarheidsonderzoek

We werken het voorkeursscenario uit het Duurzaam Renovatieadvies uit. Om te voorkomen dat u op een later moment voor onverwachte kosten komt te staan, is mogelijk aanvullend onderzoek nodig zoals een Flora & Fauna QuickScan, gevelonderzoek of een asbestinventarisatie. Na het afronden van het onderzoek informeren we de leden over de uitkomsten tijdens een fysieke bijeenkomst. We presenteren de plannen zodat u een goede en gefundeerde keuze kunt maken voor de volgende stap.

Fase 4: Projectplan begeleiding

We verwerken het voorkeursscenario uit de voorgaande adviesfases tot een bestek en adviseren u waar nodig vergunningen aan te vragen. Ook brengen we advies uit over subsidiemogelijkheden en begeleiden we u graag bij een financieringsaanvraag. We selecteren samen met u de partijen die het plan mogen realiseren.

Contactformulier

Wilt u meer weten over onze procesbegeleiding, of wenst u een vrijblijvende offerte? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.